Vijesti

Predsjednik HKD Napredak prof. dr. Franjo Topić dobitink nagrade Grada Sarajeva

Povodom 6. aprila – Dana Grada Sarajeva, u glavnom gradu BiH održan je niz kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija. Na Dan Grada tradicionalno je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su uručene nagrade Grada Sarajeva.

Predsjednik HKD Napredak prof. dr. Franjo Topić dobitnik je pojedinačne nagrade Grada Sarajeva za doprinos u području kulture i umjetnosti. Profesor Topić je član i počasni predsjednik Panevropske unije BiH i član Predsjedništva Međunarodne panevropske unije.

Na svečanoj sjednici koja je održana u Vijećnici pored gradskih vijećnika i gradonačelnika, diplomatskog kora, predstavnika svih razina vlasti u zemlji, međunarodne zajednice, ranijih dobitnika nagrade Grada Sarajeva, dodjeli nagrade nazočili su i brojni članovi obitelji profesora Topića, prijatelji, članovi Napretka, saradnici i članovi Panevropske unije BiH i članovi Hrvatske paneuropske unije i to mr. Haris Ćutahija, generalni sekretar Panevropske unije BiH, prof. Pavo Barišić, generalni sekretar Međunarodne paneuropske unije i akademik Mislav Ježić, predsjednik Hrvatske paneuropske unije.

Prethodno je u Napretkovom klubu Lira u Sarajevu održan svečani prijem povodom dodjele Šestoaprilske nagrade prof dr. Franji Topiću na kojem su, pored ostalih zvanica, prisustvovali predsjednik Panevropske unije BiH gospodin Osman Topčagić, generalni sekretar mr. Haris Ćutahija i članica Suda časti Panevropske unije BiH gđa Meliha Ćilimković.

Profesoru Topiću upućujemo najiskrenije čestitke uz želje za dobro zdravlje i uspjeh u daljem radu. Panevropska unija BiH i dalje će biti partner HKD Napredak u misiji dobra i prosperiteta države i društva.