Vijesti

Održana sjednica Predsjedništva Međunarodne paneuropske unije

U Strasbourgu je od 19. do 21. rujna 2019. godine Predsjedništvo Međunarodne paneuropske unije održalo svoju redovitu sjednicu.

U odsutnosti predsjednika Alaina Terrenoirea sjednicom je predsjedao dopredsjednik, akademik Mislav Ježić, koji je i predsjednik Paneuropske unije Republike Hrvatske.

Predsjedništvo je raspravljalo o svom radu od posljednje sjednice. Također se raspravljalo o organiziranju predstojeće Izborne skupštine koja će se održati u Strasbourgu od 7. do 9. veljače 2020. godine.

Uz ostalo se raspravljalo i o talijanskoj Paneuropskoj uniji koja je nanovo obnovljena. Bilo je govora i o Paneuropskoj uniji Ukrajine i o nekim tekućim pitanjima i radu nacionalnih unija.

Počasni predsjednik Paneuropske unije BiH te član Predsjedništva Međunarodne paneuropske unije prof. dr. Franjo Topić izmjestio o nekim važnijim programima Paneuropske unije BiH, s naglaskom na uspješno održano konferenciju mladih i velika konferencija s veleposlanstvom Austrije na kojoj je nazočilo oko 30 veleposlanika.

Već dugo je vidljivo da je Paneuropska unija BiH među najaktivnijim nacionalnim organizacijama.
Sjednici su prisustvovali i članovi Predsjedništva glavni tajnik prof. dr. Pavo Barišić (RH), Jean Paul Picaper (Francuska), Julien Vanderbeeken (Belgija), Philippe Nuss (Francuska), Dirk Voss (Njemačka), Karl von Habsburg (Austrija), Bernd Posselt (Njemačka), Laris Gaiser (Slovenija), Rainhard Kloucek (Austrija), Carlos Uriarte (Španjolska).