Vijesti

“Evropske integracije kao prevencija iseljavanja mladih”

Imate između 18 i 35 godina? Aktivni ste u nevladinoj organizaciji, političkoj stranci ili u svojoj zajednici? Interesuje vas proces evropskih integracija?

Prijavite se za učešće na jednodnevnoj konferenciji Evropske integracije kao prevencija iseljavanja mladih koja će se održati u subotu, 15.6.2019. u Hotelu Saraj u Sarajevu i trajat će od 9:00 do 16:00 sati.

Učešće je besplatno i za učesnike koji ne žive u Kantonu Sarajevo organizovano je noćenje sa doručkom u Hotelu Saraj u petak, 14.6., a ručak je organizovan u sklopu konferencije za sve učesnike.

Da biste se prijavili za učešće, na email Panevropske unije BiH (peubih@gmail.com) najkasnije do 11.6.2018. godine pošaljite sljedeće podatke:
Ime i prezime
Godina rođenja
Mjesto prebivališta
Naziv vaše organizacije
CV

Konferencija će se sastojati od četiri panela:
1. Mladi kao važan partner i prioritet Bosne i Hercegovine
2. Evropska unija i mladi
3. Odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine
4. Budućnost mladih u Bosni i Hercegovini

Na konferenciji će učestvovati oko 100 predstavnika nevladinih organizacija mladih, organizacija mladih političkih stranaka i ostalih socijalno angažovanih mladih, a uvodničari na panelima će biti afirmisani mladi iz oblasti o kojima će se govoriti na konferenciji.

Stojimo vam na raspolaganju za sve dodatne informacije i možete nas kontaktirati na email peubih@gmail.com, privatnom porukom na fb stranici ili na telefon 061 066 952.